Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Eκχιονισμός στην Σέττα




 
Στις 30/12/2014 άρχισαν οι έντονες χιονοπτώσεις στον ορεινό όγκο του Δήμου Ερέτριας. Η κινητοποίηση του Δήμου ήταν άμεση. Σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Ευβοίας μισθώθηκαν (2) μηχανήματα JCB κ (1) ερπυστριοφόρο. Με τα μηχανήματα αυτά καθώς και (1) Γκρέϊτερ του Δήμου Ερέτριας, με συνεχή αγώνα διατηρήθηκε ανοικτό το κεντρικό οδικό δίκτυο Γυμνού –Σέτα –Μακρυχώρι, όπου το ύψος του χιονιού έφτανε και ξεπερνούσε τα δύο μέτρα και σε άλλα σημεία τα τρία μέτρα.
Δυστυχώς τα φαινόμενα ήταν τόσο έντονα που δημιούργησαν πρόβλημα στο δίκτυο της ΔΕΗ σε σημεία που δεν ήταν δυνατόν να προσεγγίσουν τα συνεργεία της ΔΕΗ. Σε συνεργασία με τα συνεργεία η βλάβη αποκαταστάθηκε μετά από 1 ½ ημέρα, έγινε και διάνοιξη του εσωτερικού δικτύου της Σέτας.
Επιπλέον, σημειώθηκε εγκλωβισμό τριών εκδρομέων στην περιοχή Αμπουδιώτισσα. Με επικοινωνία και συνεργασία με την Πυροσβεστική Χαλκίδας εστάλη ερπυστριοφόρο όχημα, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε ούτε να προσεγγίσει τους εκδρομείς λόγω του μεγάλου ύψους του χιονιού. Για το λόγο αυτό εστάλη αίτημα μέσω του ΕΣΚΕΔ και την επόμενη ημέρα 03/01/2015, το πρωί, έγινε απεγκλωβισμός των εκδρομέων με ελικόπτερο.
Σήμερα, 05/01/2015, ημέρα Δευτέρα, έγινε ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Ερέτριας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν από το νέο κύμα κακοκαιρίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Δήμαρχος, ο Αστυνόμος Ερέτριας, οι Αντιδήμαρχοι, οι Προέδροι των Τοπικών Συμβουλίων, η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας, η Προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας, η Τεχνική Υπηρεσία, οι Προϊστάμενοι της ΔΕΥΑ, οι χειριστές των οχημάτων του Δήμου, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εθελοντικών οργανώσεων του Δήμου.
Συντάχθηκε σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων κατά δημοτική ενότητα και τοπικό διαμέρισμα, ανακλήθηκαν όλες οι άδειες του προσωπικού, μεταφέρθηκε αλάτο στα δημοτικά διαμερίσματα και έγιναν προμήθειες σε καύσιμα.
Επιχειρησιακό Κέντρο συντονισμού ορίστηκε το Γραφείο της Δημάρχου.
ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ (π.χ ΠΡΟΣΟΧΗ στη κυκλοφορία των οχημάτων μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.