Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Πρώτο θέμα συζήτησης η αμοιβή του αντιδήμαρχου Ερέτριας

Η αποκάλυψη της έντυπης έκδοσης της "Γνώμης" (στο φύλλο της Παρασκευής 30 Ιανουαρίου) σχετικά με τον μισθό του αντιδήμαρχου Ερέτριας Γιάννη Λάμπρου προκάλεσε σωρεία σχολίων, όχι μόνο σε Ερέτρια και Αμάρυνθο, αλλά και στη Χαλκίδα.
Μάλιστα αυτό που σχολιάστηκε περισσότερο δεν ήταν το γεγονός ότι πληρώνει ο Δήμος τον μισθό του από την ΔΕΗ, που φτάνει τις 4.867 ευρώ (μεικτά), αλλά το γεγονός ότι εξακολουθούν να υπάρχουν τέτοιοι μισθοί σε επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Βλέπετε, οι μισθοί στο Δημόσιο έχουν περικοπεί και οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο, με αποτέλεσμα υπάλληλοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης σε θέσεις ευθύνης με αρκετά χρόνια προϋπηρεσία να μην λαμβάνουν περισσότερα από 1800-2000 ευρώ (μεικτά) τον μήνα.
Όπως είναι φυσικό, οι 4.867 ευρώ που λαμβάνει ως μισθό από την ΔΕΗ ο κ. Λάμπρου προκάλεσαν ευρύτατο σχολιασμό και δεν έλειψαν οι συγκρίσεις με τους μισθούς διευθυντών σε κορυφαίες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, που δεν φτάνουν σε τέτοια ύψη, ενώ ο κ. Λάμπρου δεν είναι καν διευθυντής.
Φυσικά δεν είπε κανένας ότι φταίει ο άνθρωπος, ο οποίος προφανώς λαμβάνει αυτά που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, αλλά αναμφίβολα όλοι οι Έλληνες θα ήθελαν να είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ με τέτοιους μισθούς.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.