Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Πρόταση ένταξης 5 έργων σε Leader και ΟΠΑΑΧ

Πλήρεις προτάσεις-αιτήσεις για την ένταξη 5 έργων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλεξ. Μπαλτατζής» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, υπέβαλε ο Δήμος Ερέτριας.
Οι προτάσεις συνοδεύονται από την προαπαιτούμενη –ομόφωνη, μάλιστα- εγκριτική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τις σχετικές μελέτες και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Συγκεκριμένα, υποβλήθηκαν οι εξής προτάσεις:


Α) Στον Άξονα 4 ( προσέγγιση Leader)
  1. «Γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 στην Αμυγδαλίτσα Δ.Ε. Ερέτριας», προϋπολογισμού 149.992 ευρώ
  2. «Ποδηλατόδρομος στην Ανατολική Παραλία Ερέτριας», προϋπολογισμού 149.999 ευρώ
  3. «Ασφαλτοστρώσεις Αγροτικών δρόμων Δ.Ε. Ερέτριας έτους 2015», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ
Β) Στον Άξονα 1 και συγκεκριμένα στα Μέτρα 321 & 322 (ΟΠΑΑΧ) περί «μικρών δημοσίων έργων βασικών υποδομών για τον αγροτικό πληθυσμό»
  1. «Αγροτική Οδοποιία Δρόμων Δ.Ε. Αμαρυνθίων έτους 2014», προϋπολογισμού 614.811 ευρώ
  2. «Συνολική βελτίωση και αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου του Οικισμού Γυμνό», προϋπολογισμού 635.896 ευρώ
Σημειώνεται ότι για το σύνολο των έργων, ο Δήμος Ερέτριας δεν θα επιβαρυνθεί το παραμικρό, αφού στα έργα ΟΤΑ, το σύνολο του κόστους καλύπτεται κατά 85% από την Κοινοτική (μέσω του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης) και κατά 15% από την Εθνική συμμετοχή.
Σε δήλωσή της, η Δήμαρχος Αμφιτρίτη Αλημπατέ εκτιμά ως βεβαία τη θετική αξιολόγηση των προτάσεων και την ένταξη όλων των προτεινόμενων έργων. Και επισημαίνει το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής και τη σπουδαιότητα των παρεμβάσεων στην  κατεύθυνση της ενίσχυσης των βασικών υποδομών για την ενδυνάμωση της αγροτικής οικονομίας καθώς και της βελτίωσης του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στην ύπαιθρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.