Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Δήμος Ερετρίας-Καλεί τους επιχειρηματίες στη χερσαία ζώνη της παραλίας

 
Ο Δήμος Ερέτριας,
 
α) κατόπιν ενημέρωσης από τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Εύβοιας (ΟΛΝΕ) ότι για την προσεχή θερινή περίοδο δεν θα δοθούν άδειες παραχώρησης τραπεζοκαθισμάτων επί της χερσαίας ζώνης στην παραλία της Ερέτριας, εξ αιτίας αυθαιρέτων κατασκευών των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και
 
β) έχοντας σταθερό προσανατολισμό την τουριστική ανάπτυξη, με στήριξη της επιχειρηματικότητας, σεβασμό της νομιμότητας και της καλαισθησίας, είχε άμεσα και έγκαιρα, ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, καλέσει σε σύσκεψη τους καταστηματάρχες της παραλίας της Ερέτριας.
 
Τους ζητήθηκε να καταστρώσουν από κοινού πρόταση σχεδίου ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων επί του πεζόδρομου, είτε σε συνέχεια της πρόσοψης των καταστημάτων τους (σε χώρο που ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και κατά παραχώρηση στο Δήμο) είτε στην προβολή των καταστημάτων τους στην παραθαλάσσια πλευρά (σε χώρο που ανήκει στον ΟΛΝΕ και για τον οποίον έχει προνοήσει και λάβει τις απαραίτητες άδειες χρήσεις γης).
 
Στη σύσκεψη του Νοεμβρίου οι καταστηματάρχες δεν έδωσαν κάποια απάντηση και απεχώρησαν προκειμένου να συζητήσουν και να καταλήξουν σε συγκεκριμένη κοινή θέση. Έκτοτε όμως, δεν ανταποκρίθηκαν στις συνεχείς προσκλήσεις από πλευράς Δήμου. Μόνον σε προγραμματισμένη διαβούλευση στις 8 Ιανουαρίου προσήλθαν λίγοι καταστηματάρχες, χωρίς όμως να συμφωνήσουν. Ενώ εκκρεμεί από πλευράς τους, η συγκρότηση αντιπροσωπευτικής τριμελούς επιτροπής διαχείρισης του ζητήματος και επικοινωνίας με το Δήμο.  
 
Δεδομένου ότι η θερινή περίοδος πλησιάζει, η Δημοτική Αρχή, με πρωτοβουλία της και μετά από επαφές με τον ΟΛΝΕ, εξασφάλισε -γι αυτό το καλοκαίρι- ότι οι κατασκευές επί των ήδη υφιστάμενων χώρων τραπεζοκαθισμάτων («πόστων») των καταστημάτων, δεν θα κατεδαφιστούν.
 
Ο ευπρεπισμός και η συντήρησή τους, αποτελεί προφανή υποχρέωση των επαγγελματιών εστίασης και αναψυχής που δραστηριοποιούνται στην παραλία.
 
Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή, αντιλαμβανόμενη την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης της επικινδυνότητας των ενδιάμεσων ελεύθερων παράκτιων χώρων (δικαιοδοσίας του ΟΛΝΕ) μεταξύ των προβολών των καταστημάτων, που έχουν υποστεί διαβρώσεις, συναίνεσε για τις απαραίτητες επισκευαστικές παρεμβάσεις από πλευράς  ΟΛΝΕ ώστε να διασφαλισθεί η ασφάλεια των επισκεπτών.
 
Τονίζεται ότι, ο Δήμος έχει συντάξει μελέτη συνολικής ανάπλασης όλου του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας.
 
Με προϋπολογισθέν ποσό 5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή έργου αντάξιου της τουριστικής πόλης μας.
 
Ήδη δε, επιδιώκεται η ένταξη του εν λόγω έργου σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη συγχρηματοδότησή του.
 
Ωστόσο και μέχρι την υλοποίηση της πλήρους ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, είναι καθήκον όλων μας η ποιοτική αναβάθμιση και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τοπικού τουριστικού προϊόντος.
 
Κάτι που προϋποθέτει την ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών και τον καλλωπισμό-ευπρεπισμό των κοινόχρηστων χώρων. Καθώς και τη νομιμοποίηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, για λόγους τάξης και για την αποφυγή του καταλογισμού προστίμων στους επιχειρηματίες.
 
Αδράνειες αλλά και εγκλωβισμοί σε προσωπικά μικροσυμφέροντα έχουν ήδη οδηγήσει την Ερέτρια σε πορεία μαρασμού.
 
Με συνέπεια στο στόχο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη, ο Δήμος καλεί εκ νέου τους επιχειρηματίες στη χερσαία ζώνη της παραλίας της Ερέτριας, σε συνεργασία για το κοινό καλό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.