Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Η Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών για τις εργασίες στην παραλία της Ερέτριας

Τις δικές της παρατηρήσεις της αναφορικά με τις εργασίες που διεξάγονται στην παραλία της Ερέτριας από τον ΟΛΝΕ εκφράζει με επιστολή της η Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών.

Η Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών (ΔΗ.Κ.Ε.Π) ενημερώνει ότι:

Α. Ξεκίνησε ένα έργο χωρίς καμία μελέτη, μικρής κλίμακας, προϋπολογισμού 140.000 ευρώ, μόνο σε ένα σημείο τριάντα μέτρων. Ήδη έσπασε ένας αγωγός ύδρευσης.
Β. Πρώτη φορά σε ανάπλαση παραλιακού μετώπου, μειώνονται τα ωφέλιμα μέτρα για την παραλία και έρχεται πιο κοντά η θάλασσα στον δρόμο και τα μαγαζιά.
Γ. Με τον προσανατολισμό που έχει το λιμάνι με νοτιοδυτικό ισχυρό άνεμο, θα είναι καταστροφικό για την κίνηση οχημάτων, πεζών κτλ.
Δ. Ξεκίνησε το έργο στην αρχή της τουριστικής περιόδου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τουριστική αγορά της Ερέτριας, χωρίς ενημέρωση των άμεσα θιγομένων.
Ε. Η παραλία της Ερέτριας χρειάζεται συνολική ανάπλαση με σχέδιο και μελέτη.
Στ. Το λιμενικό ταμείο ξοδεύει χρήματα χωρίς σχεδιασμό πριν λήξει η θητεία του διοικητικού του συμβουλίου.
Η. Η Δημοτική αρχή δεν ενημέρωσε ούτε έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για ένα τόσο σοβαρό θέμα του τόπου μας, δεν πήρε θέση και δεν έχει ακουστεί η άποψή της.
Θ. Με τον τρόπο που προτίθενται να κάνουν τα έργα, πλήττονται ορισμένοι μόνο καταστηματάρχες και τίθεται θέμα ισονομίας.
Η ΔΗ.Κ.Ε.Π
1. Καλεί την Δήμαρχο άμεσα να παρέμβει και να έρθει σε συνεννόηση με όποιον έχει αναλάβει το έργο.
2. Να απαιτήσει τα σχέδια παρέμβασης της παραλίας.
3. Οι παρεμβάσεις στα συγκεκριμένα σημεία να γίνουν με στόχο την επαναφορά της παραλίας στην φυσική της αποκατάσταση και όχι τσιμεντοποίηση, κιγκλιδώματα, «μπάζωμα» με πέτρες κ.ά. Επίσης η αποκατάσταση να βρίσκεται σε αρμονία με τα αντίστοιχα τμήματα του πεζόδρομου.
Η Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών (ΔΗ.Κ.Ε.Π)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.