Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Εσπερινή προηγιασμένη από το Μητροπολίτη Χαλκίδας στην Αμάρυνθο

 
Το απόγευμα της Τετάρτης 4 Μαρτίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αμαρύνθου, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη – Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, όπου και τέλεσε την Εσπερινή Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο εφημέριος της Ενορίας, Πρεσβ. Ιωάννης Μπαραμπούτης και η συμπροσευχή του εξ Αμαρύνθου καταγομένου και στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών υπηρετούντος, Αρχιμ. Παύλου Μπαραμπούτη. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν αρκετοί ευλαβείς Ενορίτες, οι περισσότεροι από τους οποίους μετέλαβαν και των Αχράντων Μυστηρίων.

Κατά την ομιλία του προς τους πιστούς, πριν την Απόλυση της Λειτουργίας και με αφορμή των πρώτο τροπάριο των στιχηρών των κεκραγαρίων της ημέρας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε  στο νόημα της νηστείας, η οποία δεν περιορίζεται σε μια αποχή από κάποιες τροφές, αλλά αφορά ολόκληρο τον πνευματικό αγώνα του ανθρώπου για την εκκοπή του ιδίου θελήματος και των παθών του.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Νεκρώσιμο Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού εναρέτου Κληρικού π. Διογένη Ρουμπίνα, ο οποίος κοιμήθηκε την Δευτέρα 2 Μαρτίου και εξυπηρετούσε συχνότατα λειτουργικά την πλησιόχωρη στην Αμάρυνθο Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας και εξομολογούσε πιστούς από την Αμάρυνθο και όλη την γύρω περιοχή.
Η Θεία Λειτουργία μετεδόθη απευθείας από τον Ρ/Σ της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 FM.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.