Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Αποχωρεί ο Νίκος Βέργος για λόγους υγείας, ποιός θα ειναι ο νέος ενοικιαστής του «Θέαλος»;

θεαλος ερετρια
Μετά την  υπ αρ.7709/5-8-2015 αίτησης του Ν. Βέργου και μετά από γνωμοδότηση Νομικού Συμβούλου (σχετ. η υπ.αρ 92/2015 Απόφασης Οικονομικής Επιτροπής) έγινε εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφίστηκε ομόφωνα η μεταβίβαση της μισθωτικής σχέσης σε τρίτο πρόσωπο εξαιτίας της πρόωρης συνταξιοδότησης του για λόγους υγείας.
Η νομική σύμβουλος απεφάνθη οτι κάτι τέτοιο ειναι σύννομο με βάσει το  άρ. 12 Π.Δ. 34/1995 το οποίο αναφέρει τα εξής όμως:
Μεταβίβαση μισθωτικής σχέσης: Κατά το άρ. 12 Π.Δ. 34/1995, ο μισθωτής, σε περίπτωση βαριάς νόσου του, η οποία συνεπάγεται πλήρη ανικανότητά του να συνεχίσει την επιχείρηση που ασκεί στο μίσθιο, έχει το δικαίωμα να μεταβιβάσει ολοκληρωτικά τη μισθωτική σχέση σε τρίτον μέσα σε ένα έτος από την επέλευση της  νόσου. Σε περίπτωση θανάτου του μισθωτή, το δικαίωμα αυτό μπορούν να ασκήσουν ο σύζυγος ή τα τέκνα του μέσα σε ένα έτος από την αποδοχή της κληρονομίας.
Για τη μεταβίβαση της μισθωτικής σχέσης απαιτείται σύμβαση μεταξύ του μισθωτή και εκείνου προς τον οποίο γίνεται η μεταβίβαση καθώς και έγγραφη αναγγελία της σύμβασης από εκείνον που μεταβιβάζει προς τον εκμισθωτή, που να περιέχει τους όρους της σύμβασης. Εκείνος που μεταβιβάζει ενέχεται εις ολόκληρον με εκείνον προς τον οποίο έγινε η μεταβίβαση για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη μίσθωση, οι οποίες υπήρχαν κατά το χρόνο της μεταβίβασης. Δεν ενέχεται όμως και για τις υποχρεώσεις που γεννιούνται μετά τη μεταβίβαση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.