Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Αφόρητη ψυχολογική πίεση των εργαζομένων στα σούπερ-μάρκετ

Σε νέες καταγγελίες προχώρησε το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας ( στη φωτό κάτω ο πρόεδρος Στέφανος Μπασινάς) σχετικά με το καθεστώς ψυχολογικής πίεσης, κάτω από το οποίο εξαναγκάζονται οι εργαζόμενοι σε σούπερ-μάρκετ της Εύβοιας να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις και μειώσεις μισθών.

Το πλήρες κείμενο της νέας ανακοίνωσης είναι το εξής:
"Με αφορμή τις υπογραφές που εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους στα Σ/Μ “ΓΑΛΗΝΟΣ” και “ΚΡΗΤΙΚΟΣ” θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
Οι απειλές ότι όποιος δεν υπογράψει θα απολύεται και θα θεωρείται η αποχώρησή τους ως οικιοθελής δεν υφίσταται και είναι τα λεγόμενα τους και ποινικά κολάσιμα.
Πρέπει άμεσα να πάψουν οι «απειλές» και οι «εκβιασμοί» από τα τσιράκια των εργοδοτών, γιατί εκτός από ότι θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη θα λογοδοτήσουν και στους εργαζόμενους και τον Ευβοιώτικο Λαό.
Οι υπογραφές που συλλέγονται κάτω από το καθεστώς αφόρητης ψυχολογικής πίεσης, είτε για ατομικές συμβάσεις, είτε για μειώσεις μισθών, είτε για ένταξη στο άρθρο 99 και για οτιδήποτε σκεφτεί ο νοσηρός νους των «κακών» εργοδοτών, για εμάς δεν υπάρχουν και θα τις προσβάλλουμε με κάθε μέσο.
Ο σεβασμός στην Εργατική Νομοθεσία αλλά πάνω από όλα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι από τα κύρια μελήματα μας και δεν θα αφήσουμε κανένα να τα καταπατήσει."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.