Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Αγιασμός στο λαογραφικό μουσείο Αμαρύνθου

Στον Αγιασμό που τελέσθηκε στο νέο οίκημα πουστεγάζεται το λαογραφικό μουσείο Αμαρύνθου, παραβρέθηκε ο δήμαρχος Ερέτριας κ.Βασίλης Βελέντζας και αρκετοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης καιτης αντιπολίτευσης.

Ο κ.Βελέντζας συνεχάρη ένα προς ένα τα μέλη του Συλλόγου ΓυναικώνΑμαρύνθου και περιχώρων για την ιδιαίτερη μέριμνα που δείχνουν για τηνδιαφύλαξη και μεταλαμπάδευση στις επόμενες γενιές της πολιτιστικής κληρονομιάς τουΔήμου Ερέτριας. Επίσηςεξέφρασε το θαυμασμό του για την άρτια οργάνωση του Λαογραφικού Μουσείου καιευχήθηκε στο Σύλλογο Γυναικών η επόμενη μετακόμιση του μουσείου να γίνει σειδιόκτητο χώρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΛαογραφικόΜουσείο Αμαρύνθου αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών καθώς εκεί στεγάζονταιπαλιά αντικείμενα που αποτελούσαν τα κύρια εργαλεία απασχόλησης των κατοίκωντης Αμαρύνθου με τη γη και τη θάλασσα. Εντυπωσιακά δε είναι τα χειροποίηταεκθέματα που δημιουργήθηκαν στον παραδοσιακό αργαλειό. Το Μουσείο ιδρύθηκε το1995 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Αμαρύνθου και Περιχώρων.

Το Λαογραφικό Μουσείο Αμαρύνθου,βρίσκεται στην οδό Αμαρυνθίας Αρτέμιδος και λειτουργεί την Παρασκευή και τοΣάββατο από τις 9.30 π.μ – 12.00 μμ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976184008.

Σημείωση: Περισσότερες φωτογραφίες του Μουσείου και τηςτελετής του Αγιασμού μπορείτε να βρείτε στο λογαριασμό που διατηρεί ο ΔήμοςΕρέτριας στο facebook: https://www.facebook.com/#!/dimos.eretrias






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.