Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

''Η Ερέτρια ...πέθανε"

Εξαλλοι με τη Δημοτική Αρχή Ερέτριας είναι οι έμποροι της πόλης για το θέμα της λαϊκής αγοράς. Υποστηρίζουν ότι η Ερέτρια ερήμωσε από τότε που άρχισε να λειτουργεί Σάββατο η λαϊκή και κατηγορούν το δήμαρχο Βασίλη Βελέντζα για αδιαφορία. Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ερέτριας Κώστας Δενδρινός κατήγγειλε στη «Γνώμη» σχετικά: «Η Ερέτρια "πέθανε" από τη στιγμή που η λαϊκή λειτουργεί Σάββατο. Ανησυχούμε, πλέον, για τις δουλειές μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Γνωρίζουμε ότι η λαϊκή της Κυριακής ήταν παράνομη, αλλά ο δήμαρχος είχε δεσμευτεί να κάνει ενέργειες για να γίνει Κυριακάτικη Αγορά και να είναι νόμιμη. Έτσι, συμφωνήσαμε έμποροι και λαϊκατζήδες, ενώ πήραμε και το ΟΚ από το Υπουργείο Ανάπτυξης.
 
Παρόλα αυτά, η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί και δεν κάνει τίποτα για να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση». Διαμαρτυρίες διατυπώνει και ο πρόεδρος του σωματείου μικροπωλητών Άγγελος Μπαράκος. Είπε χαρακτηριστικά στη «Γνώμη»: «Υποτίθεται ότι η Δημοτική Αρχή κατάργησε τη λαϊκή της Κυριακής για να την κάνει νόμιμα το Σάββατο.
 
<<Ετσι όπως καταλήξαμε, όμως, η λαϊκή της Ερέτριας λειτουργεί τώρα περισσότερο παράνομα από κάθε άλλη φορά. Συμμετέχει όποιος θέλει και ο δήμος αδιαφορεί, παρότι έχει εντολές από την Περιφέρεια για να ξεκαθαρίσει ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη λαϊκή και ποιοι όχι>>.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.