Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Εορτασμός 28 Οκτωβρίου στο Γυμνό, Δήμου Ερετρίας

Με τα χρώματα της Ελληνικής Σημαίας και με τον ήχο του Εθνικού μας ύμνου «γέμισαν» τα δημοτικά και κοινοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ερέτριας για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Στην Ερέτρια, την Αμάρυνθο και το Γυμνό πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές από τα σχολεία όλων των βαθμίδων, οι οποίοι απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα πλήθους κόσμου που τους παρακολούθησε.
Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Γυμνό.







 
Αναλυτικότερα, το πρωί τελέσθηκε επίσημη δοξολογία στον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γυμνού κ. Νικόλαο Δαφνή και από εκπροσώπους των σχολείων και των εθελοντικών συλλόγων της περιοχής.
Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο δήμαρχος, οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, οι μαθητές και οι κάτοικοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων πεσόντων.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν εκτός από το δήμαρχο Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα, η πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου κ. Κατερίνα Λουλακά – Μπέτσα, ο αντιδήμαρχος κ. Τριαντάφυλλος Σταματάκος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γυμνού κ. Νικόλαος Δαφνής και αρκετοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Στην Ερέτρια, η δοξολογία τελέσθηκε στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου ενώ κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο των πεσόντων από τις αρχές της πόλης και από τους εκπροσώπους των σχολείων, των συλλόγων και των σωματείων της περιοχής. Στην Ερέτρια εκπροσώπησε το δήμαρχο, στις λαμπρές επετειακές εκδηλώσεις, ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Γαρέφαλος, ενώ παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Καραμπέτσου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερέτριας κ. Αθανάσιος Τσολάκος, αρκετοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Στην Αμάρυνθο η δοξολογία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας και το παρών τους έδωσαν αρκετοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι. Το δήμαρχο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Ραγιάς, ενώ παραβρέθηκε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Νίκος Μίχος.
Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας στις οποίες παραβρέθηκαν:

- Στην Σέττα ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Κοκάλας και οι αντιδήμαρχοι Τριαντάφυλλος Σταματάκος, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο, Σοφία Καραμπέτσου και Χρήστος Ραγιάς.

- Στην Άνω Βάθεια ο πρόεδρος κ. Νίκος Αργύρης και το τοπικό συμβούλιο. Το δήμαρχο εκπροσώπησε η δημοτικός σύμβουλος κ. Φωτεινή Γιαννακούρη ενώ στεφάνι για την Εθνική Αντίσταση κατέθεσε η κ. Μαρία Παπαγγελή.

- Στην Καλλιθέα ο πρόεδρος κ. Αθανάσιος Πεππές και το τοπικό συμβούλιο, ενώ ο δήμαρχος εκπροσωπήθηκε από το δημοτικό σύμβουλο κ. Γεώργιο Σμπιλίρη.

(Σημείωση: περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στον λογαριασμό που διατηρεί ο δήμος Ερέτριας στο facebook)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.