Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Το πρωι της 25ης Μαρτίου η δημοτική αρχή της Ερέτριας θεώρησε σωστό να τοποθετήσει τέσσερις ιστους σημαίας γυρω απο το μνημείο των ηρώων στην κεντρική πλατεία της Ερέτριας.
Στους τέσσερις ιστούς ανέβηκαν οι σημαίες, του Δήμου, η Ελληνική σημαία, το λάβαρο των ψαριανών και η ευρωπαική σημαία, αυτή η τελευταία κιόλας ήταν το αντικείμενο πολλών αρνητικών σχολίων απο την πλευρά του κόσμου. Είναι πραγματικά η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό να ανεβαίνει η ευρωπαική σημαία στο μνημείο των ηρώων, καθώς συνήθως βρίσκεται στο δημοτικό κτίριο της παραλίας. Ασφαλώς πρόκειται για προκλητική ενέργεια του Δημάρχου Ερέτριας Κου Βασίλειου Βελέντζα εναντίον του οποίου στράφηκαν οργισμένοι και αρκετοί πολίτες καταδικάζοντας αυτή την ενέργεια.

Μόλις την προηγούμενη ημέρα, οι αδελφοί μας στην Κύπρο δοκίμασαν ” χολή και όξος” που τους πρόσφερε απλόχερα η Ευρώπη αντί αλληλεγγύης. Ενώ τις συνέπειες της αδιαπραγμάτευτης λιτότητας που έχει επιβάλει η Γερμανική Ηγεμονία τις γευεται καθημερινά και ο Ελληνικός λαός.
Η Κα Αμφιτρίτη Αλημπατέ ως πρόεδρος της αντιπολίτευσης απείχε απο την εκδήλωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πέρα απο το προκλητικό στήσιμο της Ευρωπαικής σημαίας εμπροσθεν ακόμη και απο το ιερό λάβαρο της επανάστασης φαίνεται πως η δημοτική αρχή επιχειρεί να εγκαθιδρύσει νέα ήθη και έθιμα. Ηδη απο την προηγούμενη παρέλαση δεν ξαναστήθηκε εξέδρα για τους επισήμους ωστε να μην γίνει στόχος συμβολικών ενεργειών όπως παλαιότερα οπου άγνωστοι πέταξαν την εξέδρα στην θάλασσα. Αυτή την φορά η παρέλαση έγινε χωρίς επισήμους καθώς αυτοί “κρύφτηκαν” ανάμεσα στο πλήθος και δεν έκατσαν καν στο συνηθες σημείο μπροστά απο το παλαιό δημαρχείο.

Η συνέχεια ήταν κωμικοτραγική, τα παιδιά δεν ήξεραν που να γυρίσουν (ή να μην γυρίσουν) το κεφάλι τους, καθώς δεν υπήρχε διαγράμμιση και οι επίσημοι δεν ήταν στην θέση τους, άλλοι διμοιρίτες σήκωναν το χέρι και άλλοι όχι και γενικώς επικράτησε σύγχυση ως προς το θέμα αυτό.
Μετά το τέλος της γιορτής η δημοτική αρχή έσπευσε να κάνει υποστολή της σημαίας της Ε.Ε και μόνο αυτής ωστε να μην την πάρει το εξαγριωμένο πλήθος και την κουρελιάσει.

 
Στην Αμάρυνθο την σημαία του Δήμου την είχαν αναρτήσει ανάποδα.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.