Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Επιστολή του δημάρχου Ερέτριας στο Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/3/13
Αγαπητέ κ. Λαγανά,
Με ενδιαφέρον διάβασα την επιστολή σας σχετικά με τις υποτιθέμενες προτάσεις μου, για την καύση των απορριμμάτων της Ερέτριας και μάλιστα στο Αλιβέρι με φόβο να μετατραπεί η περιοχή σας σε «σκουπιδοτενεκέ της Εύβοιας».
Στο δελτίο τύπου του Δήμου Ερέτριας, με ημερομηνία 28/2/2013, αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά στη δήλωσή μου ότι “η ενεργειακή διαχείριση των αποβλήτων και τελικά η καύση των απορριμμάτων, ίσως να είναι μονόδρομος”, μετά την σχετική ενημέρωση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον αντιπρόεδρο της «ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ», καθηγητή του ΤΕΙ Πειραιά κ. Ψωμόπουλο.
Τόνισα μάλιστα πως είναι ανάγκη οι αιρετοί να ενημερωθούμε για την αειφόρο διαχείριση των αποβλήτων, ώστε να έχουμε ίδια άποψη και κάλεσα όλους να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, απέναντι στους πολίτες και το περιβάλλον. Άρα, κ. Λαγανά από πουθενά δεν προκύπτει ότι οι προτάσεις μου για την διαχείριση των απορριμμάτων στρέφονται εναντίον του περιβάλλοντος, πόσο μάλλον εναντίον της ευρύτερης περιοχής του Αλιβερίου.
Επίσης, μετά την παρουσίαση της μελέτης του κ. Ψωμόπουλου έγινε αναφορά στο γεγονός, ότι το παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, δεδομένου ότι οι παλιές μονάδες καύσης λιγνίτη με μικρό κόστος μετατρέπονται σε μονάδες ενεργειακής καύσης. Κάτι το οποίο, σύμφωνα με τα στοιχεία της εν λόγω έρευνας, είναι οικονομικά συμφέρουσα λύση και ίσως να αποτελεί μονόδρομο.
Εάν διαφωνείτε με το επιστημονικό έργο και την έρευνα του κ. Ψωμόπουλου, μπορείτε να εκφράσετε τις αντιρρήσεις σας στον ίδιο και όχι σε μένα, το Δήμαρχο Ερέτριας.
Ο Δήμος Ερέτριας έχει λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων του, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει προωθήσει – και μάλιστα με σχετικά καλά αποτελέσματα – τη μέθοδο της ανακύκλωσης των απορριμμάτων και προχωρά στην κατασκευή κινητού σταθμού μεταφόρτωσης, για να μεταφέρει τα μη ανακυκλώσιμα απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Χαλκίδος του οποίου είναι μέλος, εξοικονομώντας όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα προς όφελος των δημοτών μας! Επίσης, στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΔΑΔΚΕ (ΧΥΤΑ Χαλκίδας), μελετούμε τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, για την μόνιμη, αποτελεσματική και περιβαλλοντικά ορθή αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, που ταλανίζει την χώρα μας γενικότερα.
Σας εύχομαι λοιπόν, καλή συνέχεια στον αγώνα σας και σας προτρέπω να συνεργαστείτε με την δημοτική αρχή του τόπου σας, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση στο οξύ πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς όπως επισημαίνετε στην επιστολή σας «στο Αλιβέρι υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν για τη ζωή των παιδιών τους».

Ο Δήμαρχος Ερέτριας
Βασίλειος Βελέντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.