Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Ολοκληρώθηκε το 28ο καρναβάλι της Αμαρύνθου 2013

Κέφι, χορό, τραγούδι, σερπαντίνες, χαρτοπόλεμο, πειράγματα, περισσότερους από 600 καρναβαλιστές και 4.000 κόσμο είχε το 28ο καρναβάλι της Αμαρύνθου. Από αργά το μεσημέρι της Κυριακής 13 Μαρτίου, άρχισαν να συγκεντρώνονται στην παραλία της Αμαρύνθου χιλιάδες κόσμου, άλλοι μασκαρεμένοι και άλλοι φορώντας το πιο λαμπρό χαμόγελό τους.

Το σύνθημα για την έναρξη της καρναβαλικής παρέλασης δόθηκε λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα. Από τα ηχεία που είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της κεντρικής οδού της Αμαρύνθου ακούγονταν χορευτικά τραγούδια. Το σύνθημα για την έναρξη της παρέλασης  δόθηκε, τα άρματα και οι ομάδες των μασκαρεμένων ξεχύθηκαν. Τραγουδούσαν, πείραζαν το συγκεντρωμένο πλήθος, έριχναν χαρτοπόλεμο, σερπαντίνες και όποιος «τολμούσε» να τους… αντισταθεί τον «έλουζαν» με αφρό.


Βασιλιάς Καρνάβαλος ήταν το «πουλάκι τσίου», ενώ εκτός από τις παραδοσιακές ομάδες, με το γαιτανάκι,  τις σπανιόλες, τους μπεκρήδες, δεν έλειψαν και εκείνες με τα πολιτικά συνθήματα και τα κοινωνικά μηνύματα. Άνεργοι, το ασθενές σύστημα υγείας, απεγνωσμένες νοικοκυρές, ο Σουλεϊμάν, ο Άραβας πετρελαιάς, κέντρισαν τα βλέμματα.


Η παρέλαση των καρναβαλιστών διήρκεσε μιάμιση ώρα και αμέσως μετά το πλήθος λικνίστηκε στο ρυθμό του “Harlem shake”. Στην κεντρική πλατεία της Αμαρύνθου υπήρξαν κεράσματα, με άφθονη ρακί και στις 19.00 έγινε η καύση του βασιλιά Καρνάβαλου, συνοδεία βεγγαλικών.


O δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας συνεχάρη όλους όσοι συνετέλεσαν στην διοργάνωση της άψογης και εντυπωσιακής εκδήλωσης, παρά τους οικονομικά χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. Και πώς θα νικήσουμε την κρίση; Ο δήμαρχος Ερέτριας, είπε, «χαμογελάτε» και κάλεσε όλους τους δημότες και τους επισκέπτες να γιορτάσουν τα Κούλουμα, στις 11.00 το πρωί της Δευτέρας, στην Ερέτρια. Την φαντασμαγορική εκδήλωση στην Αμάρυνθο διοργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Ερέτριας «ο Δαφνηφόρος Απόλλων». Καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι σύλλογοι,  οι εθελοντές και οι κάτοικοι της Αμαρύνθου οι οποίοι επί 28 χρόνια  βάζουν το ίδιο στοίχημα και κάνουν την ίδια ευχή: «το καρναβάλι της επόμενης χρονιάς να είναι ακόμη καλύτερο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.