Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Κούλουμα στην Ερέτρια

Κούλουμα στην κεντρική πλατεία, με χρώματα και αρώματα ελληνικά. Το σύνθημα για την έναρξη της Σαρακοστής δόθηκε από την Ερέτρια, μια εκ’ των δυο παραθαλάσσιων πόλεων του Δήμου Ερέτριας.
Νησιώτικα τραγούδια, ούζο, κρασί, σαρακοστιανά εδέσματα. Όλα τα είχε η γιορτή που ετοίμασε το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Ερέτριας «ο Δαφνηφόρος Απόλλων» για να γιορτάσουν οι δημότες και οι επισκέπτες της Ερέτριας τα Κούλουμα.
Από τις 11.00 το πρωί άρχισαν να φτάνουν στην πλατεία Ηρώου, εκατοντάδες κόσμου και μέχρι αργά το μεσημέρι που τέλειωσε η γιορτή έφτασαν χιλιάδες συμπολίτες μας. Ανάμεσά τους και επισκέπτες από Δήμους της Αττικής, που άφησαν το όχημά τους απέναντι, στον Ωρωπό και με το ferry boat ταξίδεψαν με την οικογένειά τους για να γιορτάσουν τα Κούλουμα στην Ερέτρια.
Όσο η ώρα κυλούσε, η μουσική δυνάμωνε όπως επίσης και το κέφι. Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και δημότες, δημιούργησαν χορευτικά «πηγαδάκια» και ξεφάντωναν στους ρυθμούς των νησιώτικων τραγουδιών.
Πολύτιμη ήταν η συμβολή των συλλόγων και των εθελοντών της Ερέτριας για τη διοργάνωση της γιορτής.
Ο Δήμος Ερέτριας ευχαριστεί τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου μας, για τη συμβολή τους στη διοργάνωση των τριήμερων εκδηλώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.