Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Μεγάλο σκάνδαλο-ασφαλίστρια έφυγε και τους άφησε ακάλυπτους

Ψηλή, ξανθιά, εντυπωσιακή καλλίγραμη αλλοδαπή…..όχι δεν είναι η αρχή ροζ αγγελίας αλλά η περιγραφή γνωστής ασφαλίστριας στην περιοχή της Ερέτριας και της Χαλκίδας η οποία διατηρούσε ασφαλιστικό γραφείο στο κέντρο της Ερέτριας.

Η πελατεία της μεγάλη και κυρίως άνδρες οι οποίοι της εμπιστευθηκαν την ασφάλιση, των οχημάτων τους, φορτηγών, ιχ και μοτοσυκλετών, ακόμη και του σπιτιού. Αλλοι πάλι έκαναν ακόμη και σφαλιστήρια συμβόλαια υγείας ή ζωής, γενικώς εθεωρείτω ως έμπειρη στο χώρο των ασφαλειών και καλή επαγγελματίας καθώς μετρούσε αρκετά χρόνια απασχόλησης με το επάγγελμα.
Αν και διαζευγμένη, φέρθηκε έξυπνα και κράτησε το όνομα του Ελληνα πρώην άνδρα της για λόγους οικειότητας με την τοπική κοινωνία και αναγνωρισιμότητας.
Πολλοί πελάτες της μιλάνε για “κόλπο”, ξαναβγάζουν τα συμβόλαια απο τα ντουλαπάκια των αυτοκινήτων και τα κοιτάζουν με καχυποψία στο φώς του ήλιου, ανακαλύπτοντας την λέξη “άκυρο” σβησμένη με μπλανκο. Αλλοι με ασφαλιστήρια στα χέρια εταιρείας που έχει βαρέσει “κανόνι” απο καιρό.
Η μέθοδος απλή, κάθε πελάτης έπαιρνε στα χέρια του ένα πρόχειρα εκτυπωμένο “συμβόλαιο” και περίμενε μερικές ημέρες μέχρι να έρθει το μηχανογραφημένο σήμα απο την ασφαλιστική εταιρεία, αυτό το διάστημα φαίνεται πως εκμεταλέυθηκε η επιχειρηματίας και εξαφανίστηκε.
Η ασφαλίστρια φυσικά δεν απαντά σε τηλεφωνήματα και παραμένει άφαντη ενώ κάποιες πληροφορίες λένε πως ίσως έχει φύγει εκτός Ελλάδος. Καποιοι περίοικοι στην Χαλκίδα οπου διέμενε έβλεπαν για μέρες να φορτώνει τα πράγματα της σε φορτηγά και ρώτησαν αν μετακομίζει για να πάρουν σαν απάντηση απο την ίδια οτι μετακομίζει στην Ερέτρια ωστε να είναι πιο κοντά στο γραφείο της, κατι που φυσικά φαίνεται πως δεν ισχύει.
Ποια είναι όμως η σοβαρότητα του γεγονότος;

Φαίνεται πως η συγκυρία των γεγονότων συνέπεσε με την αλλάγη του νόμου περι ασφαλείων και τον αυστηρότερο έλεγχο μη ασφαλισμένων, απο τις 15 του μηνός όλα τα οχήματα που προκύπτουν μετά απο ηλεκτρονική διαστάυρωση ως ανασφάλιστα, θα κληθούν οι ιδιοκτήτες τους να πληρώσουν πολύ τσουχτερά πρόστιμα που φτάνουν εως και τα 1000 ευρώ.
Στα παραπάνω προστίθενται, και οτι πολλοί πελάτες της εν λόγω κυρίας είναι πιθανό να είναι ανασφάλιστοι εδώ και καιρό και να μην το ξέρουν καν, διατρέχοντας τον κίνδυνο να εμπλακούν σε ατύχημα και να τρέχουν και να μην φτάνουν, ενώ αρκετοί μάλλον φαίνεται οτι θα “φάνε ” την καμπάνα του προστίμου χωρίς να φταίνε.

Δεν τολμά κανείς να διανοηθεί αν κάποιος απο τους ανασφάλιστους πελάτες εμπλεκόταν σε ατύχημα με τραυματισμό ή και θάνατο ανθρώπου, οι συνέπειες θα ήταν οπωσδήποτε τραγικές για αρκετούς.
Σήμερα οι πελάτες της ασφαλίστριας σπάνε της σιωπή τους και το ταμπού της κοροϊδίας και ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε ομαδικές αγωγές και καταγγελίες προς τον εισαγγελέα και μάλιστα κάποιοι το έχουν ήδη πράξει ενω όλοι τρέχουν πανικόβλητοι να ασφαλίσουν τα οχήματα τους και να γλυτώσουν απο το τσουχτερό πρόστιμο.
ΠΗΓΗ: evia-press

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.