Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Τρεις Δήμους της Εύβοιας αποκαλεί “Μπαταχτσήδες” το Βήμα της Κυριακής

Στο «Βήμα της Κυριακής» φ. της 26ης Μαϊου 2013, σ.Α41 διαβάσαμε ένα ενημερωτικό άρθρο της Παναγιώτας Μπίτσικα σχετικά με την απορρόφηση των κονδυλίων για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αναφέρεται στους Δήμους που έσπευσαν να πληρώσουν εγκαίρως  («συνεπείς» αποκαλούνται ή «πρωταθλητές») και στους Δήμους που δεν έχουν δώσει φράγκο ακόμη (0% ποσοστό απορρόφησης) τους οποίους αποκαλεί «κακοπληρωτές», «μπαταχτσήδες» και «ουραγούς».

Ανάμεσα στους 40 που δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ περιλαμβάνονται οι Δήμοι Καρύστου, Ερέτριας και Κύμης Αλιβερίου. Μάλιστα αναφέρεται η λίστα των 15 πρώτων σε μηδενική απορρόφηση των οποίων η επιχορήγηση έχει εγκριθεί από τον Ιανουάριο. Έκτοτε τα χρήματα λιμνάζουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών.
Όπως γράφει «Το Βήμα» οι διαδικασίες είναι γραφειοκρατικές και όταν οι δαπάνες δεν είναι τακτοποιημένες από παλιά τώρα σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα στην εκταμίευση (δεν υπάρχουν όλα τα χαρτιά στον φάκελο κ.ο.κ.)
Αλλά μηδέν (0) απορρόφηση είναι πολύ βαρύ και δεν υπάρχει δικαιολογία. Η αγορά έχει στεγνώσει και οι επαγγελματίες περιμένουν πως και πως αυτά τα χρήματα. Εάν τώρα προσπαθεί ένας Δήμος να ετοιμάσει σωστά τις διαδικασίες και να υποκαταστήσει τις παρατυπίες τόσων χρόνων πολύ φοβούμαστε ότι θα χάσει το τρένο.  Είναι ντροπή 4.661.739 ευρώ που έχουν εκταμιευθεί για τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου να παραμένουν στα αζήτητα.

Για πληρέστερη ενημέρωση σας δίνουμε και την τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου για να ξέρετε όσοι περιμένετε να πάρετε χρήματα πως  ή πότε θα τα πάρετε.
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.