Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Mήνυμα του δημάρχου Ερέτριας Βασίλειου Βελέντζα για την Ανάσταση

Αυτές τις Άγιες Μέρες, εκτός από τις τυπικές ανταλλαγές ευχών, τα σχέδια για το εορταστικό τραπέζι και τις κοινωνικές μας επισκέψεις, ας βρούμε χρόνο για να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και να αγωνιστούμε για την πατρίδα μας, τα παιδιά μας, τον συνάνθρωπό μας.

Σε αυτή την εποχή που ζούμε η κρίση δεν μαστίζει μόνο την οικονομία μας αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις. Το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου, φέτος, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η ανοικοδόμηση της χώρα μας, δεν θα έρθει μόνο από την αναδιάρθρωση της οικονομίας αλλά από τον επαναπροσδιορισμό της κοινωνικών δομών.

 Η αλληλεγγύη είναι το καλύτερο φάρμακο για τη φτώχεια. «Όποιος ελεεί φτωχό, δανείζει τον Θεό», είχε γράψει ο μεγάλος Έλληνας πεζογράφος –ηθογράφος, Ανδρέας Καρκαβίτσας. Μόνο που εμείς δεν πρέπει να παραμελούμε τους κοινωνικά ασθενείς συνανθρώπους μας, ώστε να γίνουν επαίτες και έπειτα να «μεριμνούμε» για να τους λυτρώσουμε.

Αντίθετα, πρέπει με δράσεις να ενισχύουμε τις κοινωνικά ασθενείς ομάδες, να στηρίζουμε τους νέους και τις εργαζόμενες μητέρες και να δημιουργούμε συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο.

Αγάπη, φιλία και ελπίδα. Αντλώντας τη δύναμή μας από αυτά τα ιδανικά του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με δύναμη τις σκληρές προκλήσεις της σημερινής πραγματικότητας. Το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου, ας φωτίσει τις καρδιές μας και ας αφυπνίσει αισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας.

Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση.
 
Ο δήμαρχος Ερέτριας
Βασίλειος Βελέντζας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.