Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Μήνυμα του δημάρχου Ερέτριας για την έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2013 – 2014



Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2013 – 2014, ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και  γονείς:

«Αγαπητά μου παιδιά, σεβαστοί εκπαιδευτικοί, φίλοι γονείς,  τα σχολεία του δήμου Ερέτριας ανοίγουν για να υποδεχθούν τους μαθητές, τη νέα σχολική χρονιά 2012 – 2013.

Η φετινή χρονιά είναι από τις δυσκολότερες για την πατρίδα μας, αφού οι παροχές του κοινωνικού κράτους «ψαλιδίζονται», επιφέροντας πλήγμα και στο χώρο της Παιδείας.  Όχι μόνο περιορίζονται αριθμητικά οι εκπαιδευτικοί δημιουργώντας κενά διδασκαλίας αλλά και τα χρήματα που διατίθενται για την Παιδεία είναι λιγότερα.

Τις ελλείψεις του κράτους για την ορθή λειτουργία των σχολείων έχει επωμιστεί η τοπική αυτοδιοίκηση. Ως δημοτική αρχή, φέτος όπως και πέρυσι, θα φροντίσουμε ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις στα σχολεία και τα παιδιά μας να μπορούν να παρακολουθούν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους. Ήδη από το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς αρχίσαμε να καταγράφουμε τις ελλείψεις. Εγκαίρως κάναμε τις απαραίτητες επισκευές στα κτήρια, συντηρήσαμε τους καυστήρες θέρμανσης και εφοδιάσαμε με πετρέλαιο όλα τα σχολεία. Και αυτή τη σχολική χρονιά θέλουμε τη συνεργασία σας για αυτό και έχουμε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Το γραφείο μου, όπως επίσης και των σχολικών επιτροπών είναι ανοιχτό για όλους, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, για να συζητήσουμε τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν.
Εύχομαι σε όλους μία χρονιά όπου το ταξίδι της γνώσης θα είναι συναρπαστικό, με υγεία έμπνευση και πρόοδο. Καλή σχολική χρονιά».              

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.