Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Σε «τροχιά» αξιοποίησης το «Νησί των Ονείρων»

Ξεκινά η προετοιμασία για κοινό διεθνή διαγωνισμό του Δήμου Ερέτριας και ΕΤΑΔ

       
Σε «τροχιά» αξιοποίησης μπαίνει το «Νησί των Ονείρων» (Πεζονήσι) στην περιοχή της Ερέτριας στην Εύβοια, καθώς ξεκινά η διαδικασία για την κατάρτιση των τευχών δημοπράτησης για τον διεθνή διαγωνισμό που θα πραγματοποιήσουν από κοινού ο Δήμος Ερέτριας και η Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.). Η διαδικασία του διαγωνισμού για την εκμίσθωση του Νησιού συζητήθηκε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στη συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ Α.Ε. κ. Γρηγόρη Δούνη, με τον δήμαρχο Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της ΕΤΑΔ για την κατάρτιση των τευχών δημοπράτησης, τα οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν σε ενάμιση μήνα περίπου.
Η εκμίσθωση του «Νησιού των Ονείρων» θα είναι μακροχρόνια, για τουλάχιστον 35 έτη, σημειώνει ο δήμαρχος Ερέτριας, ενώ ο διεθνής διαγωνισμός προβλέπει την υποβολή επιχειρησιακού σχεδίου για την τουριστική αξιοποίηση της έκτασης, το οποίο θα αξιολογηθεί. «Υπάρχει πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον», τονίζει ο κ. Βελέντζας, επισημαίνοντας ότι οι επενδυτές είναι τόσο από το εξωτερικό, με τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή, αλλά και τη Μεγάλη Βρετανία να έχουν σημαντική παρουσία, όσο και από το εσωτερικό, καθώς υπάρχει διερεύνηση και από έλληνες επιχειρηματίες. «Είναι μεγάλο το ενδιαφέρον από Ρωσία», υπογραμμίζει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι ο δήμος είχε διοργανώσει και συνέδριο στην Ερέτρια σε συνεργασία με το Επιμελητήριο της Μόσχας. Το «Νησί των Ονείρων» απέναντι από την Ερέτρια έχει έκταση 66 στρεμμάτων και περιλαμβάνει ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα που αποτελείται από δύο κεντρικά κτίρια, τα οποία στεγάζουν συνολικά 52 δωμάτια, 46 bungalows, εγκαταστάσεις mini golf, τένις, βόλεϊ και πινγκ πονγκ, πάρκινγκ 300 αυτοκινήτων, εστιατόριο και beach bar.
Αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση της περιοχής το φετινό καλοκαίρι, ο κ. Βελέντζας σημειώνει τη σημαντική αύξηση των ξένων επισκεπτών στα ξενοδοχεία της περιοχής, με διάρκεια διαμονής έως και 15 ημέρες, καθώς και των Ελλήνων οι οποίοι επέλεγαν τον προορισμό για το Σαββατοκύριακο. Παρά την αυξημένη κίνηση όμως, τα έσοδα είναι περιορισμένα, μια και οι επισκέπτες είχαν ελάχιστα χρήματα για να ξοδέψουν, υποστηρίζει

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.