Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ερέτριας

Το πρώτο κουδούνι του σχολικού έτους 2013 – 2014 χτύπησε για τους λιλιπούτειους μαθητές των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ερέτριας, την Παρασκευή  13 Σεπτεμβρίου 2013 και  επεφύλαξε ευχάριστες εκπλήξεις για τους γονείς τους.

O δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας αμέσως μετά τον Αγιασμό που πραγματοποιήθηκε στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αμαρύνθου και της Ερέτριας, ανακοίνωσε ότι τη χρονιά 2013 – 2014, ο Δήμος Ερέτριας μέσω των συντονισμένων ενεργειών του ΝΠΔΔ «ο Δαφνηφόρος Απόλλων», κατάφερε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση και τη φιλοξενία δεκαεννέα (19) παιδιών από το ΕΣΠΑ, ενώ πέρυσι, οι αντίστοιχες θέσεις που εγκρίθηκαν ήταν μόλις έξι (6).

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δεκατέσσερις (14) από τους επιλαχόντες  της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» χρηματοδοτήθηκαν και φέτος από τη δωρεά που πραγματοποίησε το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» προκειμένου να ενισχυθούν βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα. Η ένταξη των νηπίων και στα δύο προγράμματα έγινε βάση μορίων. Η δωρεάν χρηματοδότηση και δωρεάν φιλοξενία στους δημοτικούς βρεφικούς και παιδικούς  σταθμούς  έχει στόχο τη στήριξη της μητέρας  που είναι εργαζόμενη ή άνεργη καθώς την ενίσχυση των οικογενειών χαμηλού εισοδήματος.

Επίσης, ο «Δαφνηφόρος Απόλλων»  με στόχο να στηρίξει όλες τις οικογένειες του Δήμου Ερέτριας, αποφάσισε να μειώσει το μηνιαίο κόστος των τροφείων. Από 60 ευρώ που ήταν πέρυσι η μηνιαία εισφορά, φέτος μειώθηκε στα 50 ευρώ. Ενώ όσες οικογένειες έχουν και δεύτερο παιδάκι, η εισφορά  θα μειώνεται κατά 50%, θα διαμορφώνεται δηλαδή στα 25 ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.