Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Δημοτική Αστυνομία: 30 διορισμοί με πλαστά δικαιολογητικά

Ο έλεγχος πραγματοποιείται σε 3.576 υπαλλήλους, Πηγή: Eurokinissi

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έλεγχοι των δικαιολογητικών στη Δημοτική Αστυνομία. Τριάντα είναι οι μέχρι σήμερα διαπιστωμένες περιπτώσεις παράνομων προσλήψεων δημοτικών αστυνομικών λόγω της υποβολής πλαστών δικαιολογητικών. Τις εντόπισε το Σώμα Επιθεωρητών -Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) κατά τον διενεργούμενο έλεγχο, που πραγματοποιείται στο σύνολο των 3.576 δημοτικών αστυνόμων σε 178 Δήμους της χώρας και αφορά στη χρονική περίοδο από την πρόσληψή τους μέχρι και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας στις 23 Σεπτεμβρίου 2013.

Οι 30 περιπτώσεις δημοτικών αστυνομικών,  που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών προκειμένου να προσληφθούν,  εντοπίστηκαν σε 19 δήμους της χώρας από τους μέχρι σήμερα ελέγχους των Επιθεωρητών -Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Μέχρι σήμερα έχει ήδη ολοκληρωθεί ο έλεγχος του 54% εκ των 11.663  υποβληθέντων δικαιολογητικών, όπως απολυτηρίων Λυκείου, πτυχίων Πανεπιστημίου, πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, διπλωμάτων οδήγησης και πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Για αυτά τα διαιολογητικά το ΣΕΕΔΔ ζήτησε από τους φορείς έκδοσής τους να πιστοποιήσουν την εγκυρότητά τους.
Η διαδικασία που ακολουθείται για τις διαπιστωμένες περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών είναι η εξής:
-οι εκθέσεις του ΣΕΕΔΔ γνωστοποιούνται στους οικείους Δήμους και λοιπούς αρμόδιους φορείς (Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, Εισαγγελίες Πρωτοδικών)
-οι δήμοι και οι άλλοι  φορείς πρέπει να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει  ανάκληση των παράνομων διορισμών,  αναζήτηση των αχρεωστήτως καταβληθεισών αμοιβών και  διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.
 Οι έλεγχοι που ξεκίνησαν με κοινή εντολή των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και Εσωτερικών, κ.Γιάννη Μιχελάκη, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
«Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στον έλεγχο των δικαιολογητικών των δημοτικών αστυνομικών αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της ισχυρής πολιτικής βούλησης για την αποκατάσταση της αξιοκρατίας και για την πάταξη της ατιμωρησίας και των αδικιών που έπλητταν το κύρος και την αξιοπιστία της Δημόσιας Διοίκησης», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.
Και συμπλήρωσε: «Ο έλεγχος για πλαστά πιστοποιητικά στο Δημόσιο είναι μία δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία την οποία όμως είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να εντείνουμε. Η εποχή όπου ορισμένοι επιτήδειοι, με την άγνοια ή ακόμα και την ανοχή της Πολιτείας, λειτουργούσαν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου τελείωσε».
Σύμφωαν με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμιησς, οι μέχρι σήμερα διαπιστωμένες περιπτώσεις παράνομων προσλήψεων δημοτικών αστυνομικών λόγω της υποβολής πλαστών δικαιολογητικών κατανέμονται ανά Δήμο ως εξής:
 
ΔΗΜΟΣ
 
Περιπτώσεις δημοτικών αστυνομικών που υπέβαλαν πλαστά δικαιολογητικά
Αθηναίων
5
Πρώην Δήμος Ιαλυσού
νυν Δημοτική Ενότητα Ιαλυσού
του Δήμου Ρόδου
4
Πρώην Δήμος Καλλιθέας
νυν Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας
του Δήμου Ρόδου
1
Ρόδου
(διορισμός στο Δήμο Καλυμνίων και στη συνέχεια μετάταξη στο Δήμο Ρόδου)
1
Πρώην Δήμος Ηρακλειδών,
νυν Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών
του Δήμου Κω
3
Ασπροπύργου
3
Αχαρνών
1
Παλλήνης
1
Ν. Ηρακλείου Αττικής
1
Καλλιθέας
1
Δάφνης – Υμηττού
1
Μοσχάτου
1
Χαλανδρίου
1
Αίγινας
1
Πύργου
1
Ερέτριας
1
Χαλκίδας
1
Καρπενησίου
1
Σύμης
1
 
ΣΥΝΟΛΟ
 
30
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Eretria Νεα απο τον Δημο Ερετριας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.