Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Κινηματογραφική Λέσχη Ερέτριας

Good Bye Lenin!
Την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 η Κινηματογραφική Λέσχη Ερέτριας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας "Κ. Κανάρης" θα προβάλλουν την ταινία "Good Bye Lenin!" του Wolfgang Becker.

Δράμα - Σάτιρα | Έγχρωμη | 121' | Ακατάλληλο κάτω των 15

Το Good Bye Lenin! είναι μία δραματική - κωμική κινηματογραφική ταινία, Γερμανικής παραγωγής, που προβλήθηκε παγκόσμια το 2003. Πολλοί θεωρούν πως έχει στοιχεία οσταλγίας (όρος που περιγράφει την νοσταλγία για την Ανατολική Γερμανία όπως ήταν πριν την ένωση των δύο Γερμανιών). Σκηνοθέτης της είναι ο Wolfgang Becker, ενώ πρωταγωνιστούν οι Daniel Brühl, Katrin Saß, Chulpan Khamatova, Maria Simon and Florian Lukas.


Η προβολή θα γίνει στον Πολιτιστικό Σύλλογο "Κ. Κανάρης"  (έναντι Ι.Ν. Παραβουνιώτισσας)
Ώρα: 20:45 
Η είσοδος είναι ελεύθερη!Υπόθεση

Στο Ανατολικό Βερολίνο του 1989 η Christiane Kerner (Katrin Saß), ταυτισμένη με την Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας και υποστηρικτής του Κόμματος, παθαίνει καρδιακή προσβολή και πέφτει σε κώμα, όταν βλέπει τον γιο της Alexander (Daniel Brühl) να συμμετέχει σε μια πορεία ενάντια στην κυβέρνηση, και να ξυλοκοπείται από αστυνομικούς. Όταν συνέρχεται έπειτα από μήνες απ’ το κώμα, ο γιατρός ανακοινώνει στον Alexander και στην αδερφή του Ariane (Maria Simon), πως οποιοδήποτε σοκ μπορεί να είναι καθοριστικό για τη ζωή της μητέρας τους. Στο μεταξύ όμως η Γερμανία έχει ενοποιηθεί, το καθεστώς έχει καταρρεύσει και το τείχος έχει πέσει. Ο Alexander αποφασίζει να αναπαραστήσει την Ανατολική Γερμανία μέσα στο δωμάτιο της μητέρας του, χωρίς να της πει τι έχει συμβεί, ώστε να μην υπάρξει δυσάρεστη εξέλιξη στην υγεία της. Κάποια στιγμή η Christiane βγαίνει, χωρίς να την αντιληφθούν οι υπόλοιποι, έξω από το σπίτι και αντικρίζει δυτικά αυτοκίνητα, διαφημίσεις δυτικών καταστημάτων όπως το IKEAμε αποκορύφωμα ένα ελικόπτερο που μεταφέρει ένα κομμάτι από άγαλμα του Λένιν. Ο Alexander δικαιολογεί όπως-όπως τα γεγονότα και με τον συνάδελφό του Denis (Florian Lukas) (που έχει όνειρο να γίνει σκηνοθέτης), δημιουργεί τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία με φανταστικές ειδήσεις (τα οποία τα μεταδίδει μέσω βίντεο στη μητέρα του), που δικαιολογούν αυτά που είχε δει η Christiane. Στο μεταξύ η Ariane έχει παντρευτεί έναν Δυτικογερμανό, τον Rainer (Alexander Beyer), ενώ συναντά τυχαία (χωρίς εκείνος να την γνωρίσει) τον πατέρα της που ήταν φυγάς στο Δυτικό Βερολίνο.

Βραβεία - Διακρίσεις

Κέρδισε 6 βραβεία, μεταξύ αυτών και εκείνο Καλύτερης Ταινίας για το 2003, στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, καθώς επίσης και άλλα 9 Γερμανικά. Ακόμα ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και για το βραβείο Όσκαρ της ίδιας κατηγορίας.

Καλύτερη Ταινία
Νίκη
Καλύτερος Ηθοποιός
Daniel Brühl
Νίκη
Καλύτερη Ταινία
Νίκη
Καλύτερο Σενάριο
Bernd Lichtenberg
Νίκη
Καλύτερος Ηθοποιός
Daniel Brühl
Νίκη
Καλύτερη Σκηνοθεσία
Wolfgang Becker
Νίκη
Καλύτερο Σενάριο
Bernd Lichtenberg
Νίκη
Μοντάζ
Peter R. Adam
Νίκη
Καλύτερη Ταινία
Νίκη
Μουσική
Yann Tiersen
Νίκη
Σχεδιασμός Παραγωγής
Lothar Holler
Νίκη
Βραβείο Β 'Ανδρικού Ρόλου
Florian Lukas
Νίκη
Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία
Wolfgang Becker
Νίκη
Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινία
Νίκη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου

Eretria Νεα απο τον Δημο Ερετριας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.