Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Από 1ης Αυγούστου το ψηφιακό σήμα

Δεν θα καλύψει όμως ολόκληρη την Εύβοια – Ποιές περιοχές εξαιρούνται προς το παρόν 


Τα μακροπρόθεσμα οφέλη του επίγειου ψηφιακού σήματος θ’ αποκτήσουν από την προσεχή Παρασκευή 1η Αυγούστου και οι κάτοικοι μεγάλου τμήματος του Νομού Ευβοίας.
Αυτό σημαίνει πρόσβαση στους τηλεοπτικούς δέκτες τους με τέλεια εικόνα και ήχο και νέες υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα, μέσα από τα Κέντρα Εκπομπής στην Πάρνηθα, στην Οκτωνιά, στο πράσινο, στο Βαθροβούνι της Χαλκίδος και στα Στύρα, οι κάτοικοι ενός μεγάλου τμήματος του Νομού, κυρίως στην Κεντρική και στη Νότια Εύβοια, αλλά και της Σκύρου, θ’ απολαμβάνουν από τα ξημερώματα της Παρασκευής την μαγεία του ψηφιακού σήματος στους τηλεοπτικούς τους δέκτες.
Το υπόλοιπο στις 3.10.14
DIGEA

Το υπόλοιπο τμήμα του Νομού μας θα καλυφθεί από άλλα Κέντρα Εκπομπής (Πήλιο, Βόλο, Λιχάδα κ.λπ.), που θα ενεργοποιηθούν στις αρχές του φθινοπώρου (3 Οκτωβρίου).
• ΣΤΗ συχνότητα 21 θα εκπέμπουν τα κανάλια της Δημόσιας Τηλεοράσεως (ΝΕΡΙΤ και ΝΕΡΙΤ SPORTS, καθώς και οι κρατικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί και στη συχνότητα 28 τα κανάλια Βουλή, BBC, RIK και NERIT SPORTS.
• ΣΤΗ συχνότητα 22 τα κανάλια ALPHA, ANT1, AΡΤ και Έψιλον και στην 27 τα Μακεδονία, MEGA, Σκάϊ και STAR.
• ΣΤΙΣ συχνότητες 45, 52 και 54 προβλέπεται να εκπέμψουν τα παρακάτω Περιφερειακά Κανάλια, τα οποία ενδεχομένως ν’ αυξηθούν.
Συγκεκριμένα από τη συχνότητα 45 θα εκπέμψουν το Action 24, το ATTICA, το BLUE SKY, το Channel 9 και το EXTRA 3.
• ΑΠΟ τη συχνότητα 52 το HIGH TV, το Κόντρα, το MAD και το MTV.
• ΤΕΛΟΣ, από τη συχνότητα 54 θα εκπέμψουν το NICKELODEON, το SBC, το SMILE TV και το ZOOM.
 
Χρειάζεται οπωσδήποτε να μπει αναμεταδότης
DIGEA-Evia--PAPANIKOLAOY-PARASKEYAS
Ο Παρασκευάς Παπανικολάου

Ωστόσο σε σημαντικές περιοχές στο Δήμο Χαλκιδέων, θα συνεχίσουν να βλέπουν τηλεόραση επί… πληρωμή.
Πρόκειται για την περιοχή των Λουκισίων – και ευρύτερα – όπου το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα είναι σήμερα κάκιστο, ενώ και το ψηφιακό της Digea δεν πρόκειται να φτάσει εκεί στην παρούσα φάση.
• ΕΤΣΙ, οι κάτοικοι των Λουκισίων, της παραλίας του χωριού, αλλά και του Πανοράματος Δροσιάς, θα συνεχίσουν να βλέπουν τα τηλεοπτικά προγράμματα, είτε μέσω της NOVA, είτε μέσω του OTE TV, καταβάλλοντας φυσικά το αντίστοιχο μηνιαίο τίμημα.
• ΤΟ μοναδικό σημείο που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, όχι μόνον των Λουκισίων, αλλά και κατοίκων στα παράλια της Φθιώτιδος (Θεολόγος, Μαλεσίνα κ.ά.) είναι η Νεροτριβιά – Μεσσαπίων.
Να τοποθετηθεί δηλ. εκεί αναμεταδότης, αφού άλλωστε υπάρχει κοντά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και θα μπορούσαν έτσι να βλέπουν ψηφιακή τηλεόραση όλοι οι κάτοικοι των απέναντι της Νεροτριβιάς ως άνω περιοχών, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Βέβαια, για να κινηθεί αυτή η διαδικασία απαιτείται παρέμβαση από τους αρμόδιους τοπικούς εκπροσώπους προς την «Digea», ώστε να τοποθετήσει αυτή τον αναμεταδότη.
• ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ότι επί εποχής ΥΕΝΕΔ ο τότε τεχνικός διευθυντής της Κώστας Ατζεμάκης, μαζί με τον συμπολίτη μας ηλεκτρονικό Παρασκευά Παπανικολάου, είχαν συντάξει μελέτη για να βλέπουν τηλεόραση κι αυτές οι περιοχές.
Έτσι, τοποθετήθηκε τότε αναμεταδότης στη Νεροτριβιά, αλλά δυστυχώς οι «επιτήδειοι» τον έκλεψαν… δύο φορές(!).
Σήμερα, όμως, αυτός μπορεί να τοποθετηθεί σε ελεγχόμενη περιοχή, έτσι ώστε να μην κινδυνεύει από επίδοξους κλέφτες.
 
Τί λέει η Digea
Επικοινωνήσαμε με την υπεύθυνη μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Digea Ιωάννα Κολιάδου, η οποία για την περιοχή των Λουκισίων μας είπε ότι «θα καλυφθεί και θα βλέπει ψηφιακά εφόσον ενεργοποιηθεί το Κέντρο Εκπομπής στη Λιχάδα της Βορείου Ευβοίας».
Στην περίπτωση, πάντως, που ενεργοποιηθούν όλα τα Κέντρα Εκπομπής στην Ελλάδα και υπάρξουν περιοχές που δεν καλύπτονται, σε συνεργασία με τους Δήμους η Digea θα προχωρήσει στην δημιουργία τοπικών Κέντρων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.