Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Οι πολίτες της Ερέτριας και του Ωρωπού αντιστέκονται στο κλείσιμο της γραμμής Ferry Boat


Η κίνηση Αλληλεγγύης των πολιτών της Ερέτριας και πολίτες και φορείς απο τον Ωρωπό προσκαλούν κάθε ενδιαφερόμενο σε μια μεγάλη συζήτηση-προβληματισμό για το επερχόμενο κλείσιμο της γραμμής φερυ μποόυτ Ερέτριας-Ωρωπού.

Το κλείσιμο της γραμμής αναμφίβολα θα επιτείνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα της ύφεσης που έτσι και αλλιώς μαστίζει την κεντρική Εύβοια με τα κλειστά εργοστάσια και την τεράστια ανεργία.
Αποκόπτεται μια σημαντική εναλλακτική πύλη εισόδου, στην Ερέτρια και σε ολόκληρη την κεντρική Εύβοια, απο ένα σημαντικό παραθαλάσσιο “προάστιο” της Αθήνας όπως ο Ωρωπός και οι γύρω περιοχές.

Με την σημερινή ύφεση οι κοντινοί προορισμοί στο μεγάλο άστυ έχουν λογικά την τιμητική τους, ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στο οποίο προσβλέπουν οι επιχειρηματίες της περιοχής για να πετύχουν οικονομική ανάκαμψη.

Επιπλέον υπάρχει σημαντικός όγκος επιβατών ο οποίος σε καθημερινή χρειάζεται να μεταβεί στον Ωρωπό ή στην Ερέτρια για λόγους δουλειάς, για επίσκεψη σε υποδομές υγείας, ή για ανταπόκριση με την γραμμή ΚΤΕΛ Αττικής, ακόμη και για βόλτα.

Οι πολίτες αντιλαμβάνονται, οτι οι επιχειρηματίες της θάλασσας δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξουν μια ζημιογόνα γραμμή και οτι οι υποχρεώσεις τους πνίγουν, όμως πρέπει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για να μείνει  ζωντανή μια πορθμιακή γραμμή η οποία 40 χρόνια τώρα ουδέποτε διέκοψε την λειτουργία της.

Τέλος υπενθυμίζουμε οτι πρώτη η evia-press.gr αποκάλυψε το θέμα του κλεισίματος της γραμμής.


ΠΗΓΗ: evia-press.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.