Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Σύσκεψη για τα Φέρρυ Μπώτ Ωρωπού – Ερέτριας

Τη Δευτέρα, 3-11-2014, στο Δημαρχείο Ερέτριας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Δημάρχου με τους πλοιοκτήτες Ερέτριας, μετά από πρόσκληση της Δημάρχου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και ο Δήμαρχος Ωρωπού, κ. Ρούσσης Θωμάς, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ωρωπού, η κα Ιωάννα Στεργίου, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φατούσης Νίκος, καθώς και οι Ειδικοί Σύμβουλοι της Δημάρχου.

Η Δήμαρχος κατέθεσε στοιχεία για την ιστορία της γραμμής (ξεκίνησε από το 1844 με μαούνα, το 1947 ξεκίνησε το πρώτο μονοκύλινδρο μηχανοκίνητο καΐκι και το 1958 ναυτολογήθηκε το πρώτο φέρρυ μπώτ) και τόνισε την αναγκαιότητα συνέχισης της πορθμειακής γραμμής όλο το χρόνο για λόγους οικονομικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς.

Πρότεινε στους πλοιοκτήτες ή να αραιώσουν τα δρομολόγια ή να ναυλώσουν ένα μικρό φέρρυ – μπώτ ( τύπου παντόφλας) το οποίο με λιγότερα έξοδα θα εκτελεί τους χειμερινούς μήνες τα δρομολόγια.

Οι πλοιοκτήτες διαβεβαίωσαν για την οικονομική αδυναμία στην οποία έχουν περιέλθει (μικρή κίνηση επιβατικού κοινού, υψηλά κόστη στα λιμενικά Ταμεία) καταθέτοντας και τιμολόγια εσόδων – εξόδων.
Στη συνέχεια η Δήμαρχος αφού πήρε αρνητική απάντηση τους ενημέρωσε ότι θα απευθυνθεί στον κ. Υπουργό Ναυτιλίας για να απελευθερωθεί η γραμμή και να γίνει ανοικτή πρόσκληση να έλθουν στη γραμμή άλλα σκάφη.

Στη σύσκεψη, τονίστηκε η αναγκαιότητα να κηρυχθεί η γραμμή «δευτερεύουσα», εφόσον υπάρχει η γέφυρα Χαλκίδος, οπότε θα έχει μικρότερα κόστη και μόνο έτσι θα είναι βιώσιμη.
Μετά το τέλος της σύσκεψης, ενημερώθηκαν από τη Δήμαρχο και τους πλοιοκτήτες οι εκπρόσωποι των Φορέων των πολιτών οι οποίοι προσήλθαν.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται η συνάντηση με τον κ. Υπουργό.
Στο πλευρό αυτού του αγώνα με όλες τους τις δυνάμεις είναι ήδη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός (έχει ήδη συγκροτήσει 3/μελή Επιτροπή από τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ. Αργύρη, κ. Βαρδακώστα και κ. Στουπή), η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.