Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

8 άτομα συνελήφθησαν στην Αμάρυνθο


Συνελήφθησαν άμεσα οκτώ (8) άτομα, για ληστεία σε βάρος ζευγαριού ημεδαπών, στην ευρύτερη περιοχή της Αμαρύνθου Ευβοίας
Οι συλληφθέντες, μαζί με (4) ακόμη τουλάχιστον συνεργούς τους οι οποίοι αναζητούνται, επιβαίνοντες σε (4) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, ακινητοποίησαν το όχημα του ζευγαριού και με την απειλή όπλου, τους αφαίρεσαν χρηματικό ποσό
 
Για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους, πραγματοποιήθηκαν άμεσες και επιστάμενες αστυνομικές έρευνες, οι οποίες συντονίστηκαν από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας
 
Συνολικά κατασχέθηκαν τρία οχήματα των κατηγορούμενων, καθώς και το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στους παθόντες  
 
Συνελήφθησαν, χθες (20-07-2015) το μεσημέρι στην περιοχή του Βασιλικού Χαλκίδας Ευβοίας, στο πλαίσιο άμεσων και συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, οκτώ (8) ημεδαποί, ηλικίας 47, 43, 22, 21, 20, 19, 16 και 15 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι μαζί με τέσσερις τουλάχιστον ακόμη συνεργούς τους που αναζητούνται, διέπραξαν ληστεία σε βάρος ζευγαριού ημεδαπών, στην ευρύτερη περιοχή της Αμαρύνθου Ευβοίας.

Ο εντοπισμός και η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκαν μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστείας και κατά περίπτωση για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα χθες περίπου στις 16:10΄, επί της εθνικής οδού Χαλκίδας – Λεπούρων, τέσσερα (4) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν περίπου δώδεκα (12) άτομα, εισήλθαν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και υποχρέωσαν σε στάθμευση ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ένας 41χρονος ημεδαπός και η 24χρονη ημεδαπή σύζυγός του.


Σύμφωνα με την καταγγελία του ζευγαριού, οι ανωτέρω δράστες κινήθηκαν εναντίον τους και με την απειλή όπλου (πιστολιού), που έφερε ένας εξ αυτών, τους απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, που ενημερώθηκε για το περιστατικό, κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις και διενεργήθηκαν συντονισμένες και επιστάμενες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν τρία από τα ανωτέρω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα, τα οποία ακινητοποιήθηκαν στην περιοχή του Βασιλικού Χαλκίδας Ευβοίας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.

Οι οκτώ επιβαίνοντες προσήχθησαν και συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή δύο εξ αυτών βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στους παθόντες. Επιπλέον από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα και τα προαναφερόμενα τρία Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπολοίπων συνεργών των κατηγορουμένων.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.