Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Dream Festival Medusa – Φεστιβάλ Μέδουσα – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μεταξύ άλλων πολλών δραστηριοτήτων , ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών  «Η Μέδουσα» διοργανώνει το γνωστό στους περισσότερους πολίτες εντός κι εκτός της πόλης μας καλοκαιρινό festival medusa.
Ένα φεστιβάλ που δεν χρηματοδοτείται από κανέναν κρατικό και δημοτικό φορέα, ένα φεστιβάλ δημιουργίας και ψυχαγωγίας μη κερδοσκοπικό αλλά με αμιγώς πολιτιστικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.
Από το 2011 και κάθε χρόνο το festival medusa αποτελεί θεσμό για τους Ενεργούς Πολίτες, δίνει ζωή στη καρδιά της Ερέτριας στο Νησί των Ονείρων, αλλά και σε όλη τη πόλη !!
Μέσα σε έναν καταπράσινο πνεύμονα, που βρέχεται από τον Ευβοϊκό, από τρεις έως πέντε ημέρες κάθε χρόνο πολίτες της Ερέτριας, επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι τουρίστες, απολαμβάνουν στα πλαίσια του Φεστιβάλ πλήθος δραστηριοτήτων, εκθέματα χειροτεχνών και οικοπαραγωγών, θερινό κινηματογράφο, θεατρικές παρατάσεις , αθλητικές επιδείξεις, beach party, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους,μουσικές βραδιές με live συγκροτήματα που κορυφώνονται την βραδιά της μεγάλης συναυλίας, όπου το Νησί των Ονείρων φιλοξενεί στη κεντρική σκηνή του, κάθε φορά κι έναν αναγνωρισμένο καλλιτέχνης (Μάλαμας, Παπακωνσταντίνου, Τάνια Κικίδη, Κίτρινα ποδήλατα, Αρβανιτάκη, Χαρούλης).
Αυτή η διοργάνωση επιτυγχάνεται κάθε χρόνο με την σκληρή εθελοντική δουλειά, την αγάπη το κέφι και τη καλή διάθεση των μελών και φίλων του συλλόγου Ενεργών Πολιτών «Η Μέδουσα», που αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο μήνες πριν,τόσο για τη διοργάνωση, όσο και τη σωστή λειτουργία του.

Το αποτέλεσμα, η ικανοποίηση του κόσμου που επισκέπτεται το φεστιβαλ, η αυξημένη επισκεψιμότητα της πόλης και των καταστηματων της, δικαιώνει όλους τους συμμετέχοντες συντελεστές  του φεστιβαλ.
Γι αυτό το αποτέλεσμα όμως και τις οικονομικές απαιτήσεις που έχει εκτός απο την εθελοντική δράση των μελών και φίλων του συλλόγου,συμβάλουν πολύτιμα κι ενεργά χορηγοί που διαφημίζονται μέσα από τη προσφορά τους, τοπικά καταστήματα της Ερέτριας, και άλλων κοντινών περιοχών, καθώς και μεμονωμένοι επαγγελματίες, πολίτες και τοπικοί φορείς.
Φέτος διανύοντας τη πέμπτη χρονιά οικονομικής κρίσης στη χώρα μας και σε μια ιδιαίτερη χρονικά περίοδο λόγω της έκτακτης κατάστασης του τραπεζικού συστήματος, που έχει ως αποτέλεσμα την περιορισμένη ρευστότητα στην αγορά,  δεν μας επιτρέπεται να έχουμε την οικονομική στήριξη που απαιτεί η διοργάνωση του Φεστιβάλ, από τη πλευρά των χορηγών – διαφημιζόμενων συντελεστών.
Δυστυχώς ο εθελοντισμός και η σκληρή δουλειά των μελών και φίλων του συλλόγου μας αλλά και η αγάπη και η επιθυμία τους για τήρηση του θεσμού του festival medusa σε αυτή τη χρονική συγκυρία δεν είναι αρκετά για την πραγματοποίησή του  και ως εκ τούτου φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί το φεστιβαλ.
Πιστεύουμε , ελπίζουμε και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ότι με τη δύναμη της ψυχής και την αγάπη μας τόσο για τη χώρα μας, όσο και για τη πόλη  και το Νησί μας, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και αυτή τη περίοδο και θα είμαστε πάλι συνεπείς στο «καλοκαιρινό ραντεβού μας» το επόμενο καλοκαίρι!
Φυσικά οι δράσεις , οι πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και όλες οι δραστηριότητες και πρωτοβουλίες του συλλόγου μας δε σταματάνε ποτέ αλλά συνεχίζονται όλο το χρόνο!
Καλό καλοκαίρι σε όλο το κόσμο κι ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε όπως όλοι ξέρουμε και μπορούμε!!!!!
 
Σύλλογος Ενεργών Πολιτών  «Η Μέδουσα»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.