Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Καθορισμός χώρου στη Δ.Ε Ερέτριας για προσωρινή φύλαξη αδέσποτων ζώων εν όψει καλοκαιρινής περιόδου

Η Δημοτική Αρχή, μαζί με το Τοπικό Συμβούλιο Ερέτριας και το Φιλοζωικό Σωματείο ΑΡΓΟΣ, συσκέυθηκαν προκειμένου να προτείνουν χώρο στον Δήμο μας, σε δημοτικό ακίνητο για προσωρινή φιλοξενία των αδέσποτων ζώων τουΔήμου μας μέχρι 10/9/2015, εν όψει καλοκαιρινής περιόδου, για να μην περιφέρονται στους δρόμους των πόλεων μας δημιουργώντας πολλές φορές αγέλες, τόσο για την ασφάλεια και υγιεινή των ίδιων των ζώων, όσο και την ευταξία και γενικότερα την εικόνα του Δήμου μας.
Προτείνεται ως χώρος προσωρινής φύλαξης των αδέσποτων ζώων, το κεντρικό σημείο του δημοτικού οικοπέδου περίπου 100 στεμμάτων (που υπάρχει συστάδα δένδρων και για φυσική σκίαση) στο τριγωνάκι πίσω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο.
Έχει προβλεφθεί στο προϋπολογισμό κονδύλι για ότι απαιτείται (τοποθέτηση κλωβών, τροφές, κλπ.).
Η φροντίδα της προσωρινής φύλαξης θα γίνει με στήριξη και συνεργασία του Φιλοζωικού Σωματείο ΑΡΓΟΣ.
Συμπληρωματικά, ανέφερε η κα. Δήμαρχος, ότι γίνεται προσπάθεια από τον Δήμο σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο ΑΡΓΟΣ να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων- καταγραφή και τσιπάρισμα όπως προβλέπεται των δεσποζόμενων ζώων, για την μείωση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.
Κατά την διαλογική συζήτηση προτάθηκε και ο δημοτικός χώρος πίσω από το Νεκροταφείο στην πρώην χωματερή. Θα εξεταστεί αν πληροί τις προδιαγραφές (απόσταση από κατοικίες, δίκτυο ύδρευσης, κλπ.) σαν εναλλακτική πρόταση.
Αφού ακολούθησε διαλογική συζήτηση ο Πρόεδρος κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.