Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

2ο Φθινοπωρινό Ράλλυ Αμαρύνθου : Με 42 συμμετοχές!

2ο Φθινοπωρινό Ράλλυ Αμαρύνθου

Με 42 συμμετοχές θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο η 2η έκδοση του Φθινοπωρινού Ράλλυ Αμαρύνθου. Μετά την περσινή επιτυχημένη του εκδοχή, φέτος συγκέντρωσε περισσότερες συμμετοχές, δείχνοντας έτσι πως κέρδισε την εμπιστοσύνη των αγωνιζομένων. Ο αγώνας αποτελεί τον 5ο γύρο του Κυπέλλου Ασφάλτου (συντ. 1.5), τον 4ο γύρο του πρωταθλήματος Ιστορικών (συντ. 1.5) και συνάμα των 3ο γύρο του Επάθλου Νέων (συντ. 1.5). Συνεπώς, όλοι οι διεκδικητές των θεσμών δηλώνουν το παρών και υπόσχονται άφθονο θέαμα στις όμορφες ειδικές της Εύβοιας.

Με το Νο1 στις πόρτες θα αγωνιστούν οι θριαμβευτές του τελευταίου γύρου του Κυπέλλου,  Γ.Αναπολιωτάκης- Α.Χαλκιαδάκης, με ένα Seat Ibiza Kit Car Evo 2. Στόχος τους είναι ακόμα μία νίκη που θα τους ανεβάσει ψηλότερα από την έκτη θέση της βαθμολογίας στην οποία βρίσκονται τώρα. Ο νικητής του πρώτου γύρου του θεσμού, Νίκος Καρπάνος, έχοντας δίπλα του το Δημήτρη Καρπάνο (Mitsubishi Lancer Evo X), θα επιδιώξει να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε πέρυσι. Να τερματίσει στην κορυφή του αγώνα, κάτι που θα του εξασφαλίσει το Κύπελλο Ασφάλτου. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η συμμετοχή των Γ.Φιλιππίδη-Δ.Σαϊνη (Mitsubishi Lancer Evo IX) στον αγώνα, οι οποίοι φέτος ακολουθούν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Ο οδηγός που έχει συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες στο εξωτερικό, θα εμφανιστεί προκειμένου να εξοικειωθεί ακόμη περισσότερο με την άσφαλτο, στην οποία του λείπει η εμπειρία. Θριαμβευτής θα επιδιώξει να φύγει από την Αμάρυνθο και ο πρωταθλητής Ελλάδος του 2002, “Nikon”, έχοντας στο πλάι του το Νίκο Πετρόπουλο (Mitsubishi Lancer Evo IX). Να κάνουν την έκπληξη όπως και πέρυσι θέλουν οι νικητές του 1ου Φθινοπωρινού Ράλλυ Αμαρύνθου, Γιάννης και Γιώργος Γύζης με Renault Clio Williams. Για μια θέση στο βάθρο θα αγωνιστούν οι τρίτοι της βαθμολογίας Α.Σταφυλοπάτης-Α.Τσιούκας (Opel Astra OPC).

Στα δικίνητα, αναμένεται να έχουμε σκληρές μάχες. Οι Χ.Παραβάντης-Δ.Παραβάντης με Peugeot 106 S16, θέλουν να πετύχουν μια εμφατική νίκη που θα τους χαρίσει τον τίτλο τόσο στην F2, όσο και στην F3, αλλά το έργο τους δεν είναι καθόλου εύκολο. Πολύ δυνατοί αναμένεται να εμφανιστούν οι Κ.Παπανικολάου-Σ.Κουρκούλης με ίδιο αυτοκίνητο, οι οποίοι όπως και το προαναφερθέν πλήρωμα από την Τρίπολη, εμφανίζονται για πρώτη φορά στον αγώνα. Να επιστρέψει στα επιτυχημένα αποτελέσματα, μετά την έξοδο που είχε στο Athens Rally Sprint επιδιώκει ο νεαρός Πάνος Ισμαήλος, έχοντας τον πολύπειρο Νίκο Μουζάκη στο δεξί μπάκετ (Citroen C2). Ευχάριστη νότα προσδίδει η συμμετοχή των Σ.Κυριαζή-Α.Βίγκου με Citroen Saxo VTS. Ο 34χρονος οδηγός επιστρέφει μετά από διετή σχεδόν απουσία και επιθυμεί να γιορτάσει τα γενέθλιά του την Κυριακή με ένα βάθρο στην κατηγορία. Οι Μ.Δημητρίου-Ε.Μαλακτάρη (Citroen  Saxo VTS), Δ.Πλακουτσής-Σ.Παναγιωτακόπουλος (Peugeot 205), και Ι.Τασιόπουλος-Ν.Φλαμπούρης (Citroen  Saxo VTS) αναμένεται να παλέψουν για μια θέση στο πόντιουμ της F2.
Στα ιστορικά, η απουσία των Ε.Μπιρλιράκη-Γ.Μουρτζούκου, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Γ.Κασιδόπουλο-Φ.Τζεφεράκο με Toyota Starlet να περάσουν στην κορυφή και να αποκτήσουν προβάδισμα για τον τίτλο. Βέβαια, οι Α.Γιοβάς-Κ.Γρηγοριάδης καραδοκούν και δε θα είναι εύκολοι αντίπαλοι. Φαβορί για τη νίκη, είναι και οι περσινοί νικητές της  κατηγορίας D των ιστορικών, Ε.Μανδρούκας-Ν.Τσάδαρης (Porsche 911 Carrera RSR), οι οποίοι όμως φέτος αντιμετώπισαν αρκετές ατυχίες στους 3 πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος. Για ένα θετικό αποτέλεσμα θα παλέψουν και οι Α.Χριστοδούλου-Β.Μπασιάκος με Nissan 240 RS.
Υπενθυμίζουμε πως η δράση ξεκινάει το απόγευμα του Σαββάτου με την τέλεση της ειδικής διαδρομής Γυμνό στις 16.53, ενώ στις 18.45 ακολουθεί η πανηγυρική εκκίνηση στην Πλατεία Αμαρύνθου. Την Κυριακή, το αγωνιστικό μενού περιλαμβάνει 4 ειδικές διαδρομές, με τον τερματισμό να είναι προγραμματισμένος για τις 14.17 στην Πλατεία Αμαρύνθου. Οι απονομές θα γίνουν στις 16.45 στον ίδιο χώρο. Σας περιμένουμε!
Απόστολος Παλάτος
Γραφείο Τύπου
Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ακολουθήστε μας

Αναζητηση

Συνολικες προβολες σελιδας

Ο Καιρoς στην Ερετρια

Από το Blogger.